Blog

MUNȚILOR, FRAȚILOR – povestea din spatele cântecului

La începutul anului 2020, m-am mutat in București. Odată cu mine, s-a mutat și pandemia in România.. În acest context, drumul București – Maramureș a devenit aproape o rutină, având în vedere că am profitat din plin de faptul că ne putem desfășura activitatea de oriunde. Nu vă spun cât de fain a fost să experimentăm viața simplă de la țară, zi de zi, pentru vreo 6 luni. Poate vă povestesc mai pe larg despre asta, într-un viitor articol.
Revenind totuși la subiect, încep prin a vă spune că acțiunea a început undeva pe Valea Oltului – am oprit într-un popas foarte frecventat din zonă, pentru o pauză de alimentare și delectare. Acel loc, la fel ca multe alte locuri din România, are ceva special și reușește să te transpună într-o oază de liniște. El arată cam așa:

Cum să nu te “lovească” inspirația? Cum să nu te simți norocos că faci parte din acest ținut al minunilor naturii? Cum să nu te simți ocrotit de munți și mânat spre creație, de râu?
Acestea fiind spuse, în timpul delectării în acest loc minunat, mi-au venit în minte cuvintele “Munților, fraților ocrotiți-ne!” iar de aici au “curs” si restul versurilor precum o face Oltul spre Dunăre.
Am scris și am tot scris, pââână am ajuns la prima destinație (și dragoste urbană), în Cluj-Napoca. În timp ce scriam versurile, în mintea mea începeau să se așeze și notele pe portativ, astfel că pe când am ajuns în Maramureș, am avut un cântec nou, inspirat din frumusețile României și vremurile în care trăim.
Vă prezint “MUNȚILOR, FRAȚILOR”, cadoul meu de Ziua Națională a României, pentru toți românii de pretutindeni!

LA MULȚI ANI tot mai buni și mai prosperi, ROMÂNIA!

Please follow and like:

Leave a Reply

error

Sharing is caring!

Follow by Email
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram